Zökkenőmentesen zajlott a KMCSSZ I. kerület első hibrid konferenciája!

Több okból kifolyólag is nagyon izgultak a I. Kerület cserkészei és vezetői  a 2021. november 12.-14. között  megtartott 1. kerület tiszti, vándor és felnőttcserkész konferencián!

Először is azért, mert nagyon vártuk az újratalálkozást.
Másodjára azért, mert végre – 2 év után – megint tölthettünk időt a Lützensömmerni-i Rittergut-on, ahol már 2004 óta tartjuk a kerületi regöstáborokat.
Harmadjára meg azért izgultunk, mert első alkalom volt arra, hogy hibrid formában tartottuk meg konferenciánkat. A helyben levő 30 részvevő mellet, ugyancsak 30-35 részvevőnk volt online jelen a kerület összes tájáról, sőt Amerikából is voltak.
Utolsóként meg fölég a berlini cserkészek nagyon izgultak, hiszen első alkalom volt arra, hogy a kerület megbízásában szervezzék önállóan a konferenciát. Így ezért mindenért ők feleltek: a konferencia helye foglalástól az étkezésig, a hibrid programok technikai megvalósításától az anyagiak elszámolásáig. Mindenért berlini cserkészek vállalták a felelőseget.

A konferencia változatos programot nyújtott mind a három korcsoport részére:

  • a vezetők kiértékelték az elmúlt év járványügyi nehézségeket a csapatmunkában, majd a vezetőképzésről tanácskoztak
  • a vándor korosztály a jövőbe tekintve felállított egy rover-aktív programot 2022-re, melyen a vándor korosztály, bárhol is van, részt tud venni
  • a felnőttcserkészek szövetségünk fncs vezetőtisztjével arról tanácskoztak, hogyan lehetne még jobban támogatni csapataink munkáját

A nap folyamán ünnepélyes kitüntetésre is sor került. Kerületi parancsnokunk néhány vezetőnek, felnőttcserkésznek  átadta a Szent István érmet, mellyel szövetségünk nevében köszönetet mondott munkájukért. Az este pedig vidám gyertyafényes tábortűznél újra magyar népdaloktól zengett a csűr.

A konferencia tartalma mellett a szervezés is óriási siker volt! Köszönjük a berlini 86. Apáczai Csere János cserkészcsapatnak a rendezvény kitűnő szervezését, valamint a Nyugat-Európai Magyar Cserkészek Fenntartóegyesületnek (WEUP) a rendezvényhez kapcsolódó pályázat benyújtását, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek az általuk nyújtott támogatást.