Törpe óriások, jánosvitézségek és egyéb csacsiságok a vezetőképző táborban

Mindenki nagy derültségére megérkezett a németországi Hárshegy Cserkészparkba Luna, a szamár.

Örültünk neki, mert meghozta a várva várt jó időt. Hamarosan nemcsak az idő derült ki, hanem az is, hogy mit keres egy németajkú hátasállat a magyar táborban.

Az történt ugyanis, hogy a „kissötö“ szervezett egy kalandos programot a „kcs-nek“, amit a „kisővék“ vezettek le. A három altábor/ tábor harmonikus összmunkáján keresztül érthetjük meg legjobban, hogyan is működik a „véká“.  (Több rövidítés nem lesz, becsszó!)

A vk-n vezetőket képzünk: őrsvezetőket (őv.) és segédtiszteket (st.) Amit elméletben tanulnak, azt a gyakorlatban is kipróbálják. A leendő középvezetők (nálunk ezek a segédtisztek) színes és tartalmas programokat szerveznek, aminek a végrehajtását a leendő csoportvezetőkre (az őrsvezetőkre) bízzák. A kiscserkész-vezetők ekkor azt is megtanulják, mi érdekli, mit tanul meg szívesen tőlük egy 6-10 éves kiscserkész (kcs.)

Az elmúlt napokban a „kicsik“ megismerték Kukorica Jancsi és Iluska történetét, huszárképzést kaptak és együtt „harcolták“, izgulták végig Petőfi Sándor kalandos történetét egészen a francia király udvaráig.

De a cserkésztáborban nekik sem csak mese és játék az élet: szorgos kis kézzel készítettek el sok-sok finomságot, amit a király udvarában, a fejedelmi lakomán szolgáltak fel. A királylányt pedig János vitézzel együtt szabadították ki, s lovagoltak, bocsánat: ‘szamaragoltak’ el a naplementébe. 🙂

Jó éjszakát, gyerekek! Ma is ügyesek voltatok!