Akkor gyere táborba, ha jól esik!

Ma is leszakadt az ég és elmosta a minta tábort! De a cserkész nem ijed meg, még a 10-12 éves sem, hanem ügyesen feltalálja magát.

Nem hiszed el, mit csináltak: egyszerűen felemelték a lábukat… meg a hangjukat is. Hogy az mire ? Mert így az árvíz simán átfolyt alattuk, végig az étkezősátor alatt, le a hegyről. Amíg várták az ítéletidő végét (dézsából szakadt már megint), kitaláltak egy új dalt:

Esik eső, de nem ázok, 
Hárshegyi csárdában állok. 
A leveseskanállal ások, 
Jókedvűek a mintások!“

Teli tüdőből énekelték akkor is, amikor bevonultak a nap fénypontját jelentő vasárnapi ökomenikus istentiszteletre. Amit az égieknek hála újra napsütésben tartott Gémes Pál és Nóra. 
Ahogy egymás után érkeztek az altáborok/ táborok, úgy érkeztek a friss élménybeszámolók is:

  • „A F ŐV-ben farkasok üvöltöttek éjszaka!“
  • Hallottad? A Dobó-táborban egy török elkergette az éjszakai őrséget!“
  • „A kiscserkészek ma késtek a puszipostával!“

Kezdjük a legijesztőbb hírrel: a 6-10 évesek is fontos feladatot látnak el az életünkben: ők viszik el az egyik táborból a másikba a leveleket. Ezekben írhat egymásnak kicsi és nagy, fiú és lány, vezető és jelölt. Bátorítás, testvéri ölelés, esetleg egy szerelmi vallomás hírvivői a kis puszipostások. NEM késhetnek!

A Dobó-táborban a 13-14 évesek álltak éjszakai őrséget Eger várkapujában. Bölcs és gyors döntést hoztak, amikor nem kezdtek harcba a „törökkel“, hanem visszavonultak az épülő torony védelmébe.

Farkasok itt csak hangszóróból szólnak. De erre ébredni akkor sem leányálom. Hm, ja, ez a Fiú ŐV!

Te is szeretnél ilyen vagány fiú, ilyen talpraesett lány lenni?
Keresd meg itt, a cserkesz.eu-n a legközelebbi magyar cserkészcsapatot!
Szeretettel várnak!