Május végén jött egy mentési hír Grizzlytől, minden 18 éven felüli Rovernek. Ki akar szabadítani a karantén, cserkészet mentes hónapokból. Meghívott minket június 12-étől 14-éig a Kastl erdőnkbe. Egy 24 órás tartózkodás egyedül az erdőben, egy-magaddal, ponyvával és bibliával. 10 merész Rover fogta magát és neki állt ennek a kihívásnak. Mindenkinek másak voltak az elvárásai és indításai, de mindenki izgalommal várta a 24 órát.

Pénteken végre találkoztunk. Örömünk egymást újra látni, nagyobb volt, mint a félelem egy vírustól. A szabályokat elfelejtve egymás karjaiba borultunk. VÉGRE MEGINT CSERKÉSZET! Még az inget is várva vettük fel a zászlófelvonásra. De mielőtt Grizzly elmagyarázta a szabályokat finomat főztünk a tűzön.

A szabályok:
elektronika és óra nélkül, 24 óra egyedül az erdőben, 20 méter rádiuszkörben;
ponyvával, hálózsákkal, gyertyával, gyufával, egy lavór vízzel, naplóval, és természettől adott dolgokkal;

Estére még jót mulattunk a tűz körül csillagos ég alatt, de hamar le is feküdtünk mert másnap 9-kor kezdődött a sastoll-próba.
A következő 24 órát mindenki máshogy töltötte, volt közülük: építkező, meditáló, jógázó, napozó, alvó, éneklő, faragó, mászó, síró és mosolygó. De mindenki természet tisztelő és figyelő volt. Szerencsére nappal ragyogott a nap, mint a tagoknak a kedve. Estére is kikerült a nagy esőzés, de reggelre aztán zápor viharra keltek a ponyva alatt alvó cserkészek. Itt derült ki az építkezéseknek a minősége.
9-kor vasárnap már jött is a sípszó és az esőben mind a 10 részvevő leépítette kis táborát. Mind a tíznek sikerült a sastoll-próba!

Feltöltve és tiszta nyugalommal vasárnap délben búcsút kellett már venni egymástól. De tudatunkban van, hogy sohasem vagy egyedül és találkozunk újra.

Te hogy töltenéd a 24 órát?
Elég merész és bátor vagy kipróbálni?

Jó munkát!

676-os sastoll-lányok