Regös 2023

4. nap, 2023. április 5. szerda

A zászlófelvonásnál részt vett egy kutya is, és lelkesen ugatott az énekeknél.
Reggeli után megismertük egy előadás alatt Sobri Jóskát, Patkó Bandit és énekekről is tanultunk. Az énektanítást ismétlésre használtuk, és amellett a reggeli imának is tanultuk új versszakait.
Végre faraghattunk a munkacsoportok alatt, míg a többiek táncoltak vagy nemezeltek. Ági bácsitól ebéd után megtudhattuk, hogy a tekerőlant az egyetlen hangszer, aminál szeretik, hogy recseg. A munkacsoport és táncpróba után a lányok és a fiúk különváltak kanásztáncot és karikázót továbbtanulni.
Az ezután jövő kerítéscsiszolásnak kevésbé örültünk, de az, hogy Cimbi megmutatta a kiscsőszi viseletgyűjteményt, annál jobb volt.
Vacsora után izgatottan készültünk készülődtünk a fonóra, ahol a lányok tojásmintákat terveztek és a fiúk a kanásztáncukat gyakorolták. A lányok már izgatottan várták a fiúkat, akik meg is jöttek nemsokára. Így együtt tudtunk játszani és moldvai zenére mulattunk. A zászlólevonásnál ezúttal egy macska látogatott meg egy kutya helyett.
Míg a 16 év alattiak elmentek eludni, a többiek egy villámtáncház alatt táncolhattak többek között somogyit. Vegül ezt követően az egész tábor nyugovóra tért.

Lejegyezte a Karakószörcsök őrs