Regös 2023

3. nap, 2023. április 4. kedd

A reggeli tornát követő zászlófelvonás után megreggeliztünk, aztán minden őrs bemutatta a saját indulóját és csatakiáltását a többieknek.
Ezt követően belátást nyertünk a dunátúli mesterségekbe egy előadás által. Énektanítás volt a következő program, aminél két szép somogyi dalt, méghozzá a „Kukorica csutáját” meg a „Ha megunom aranyos életemet” tanultuk meg. Délelőtt az énektanítás után, a munkacsoport 1-nek volt fafaragás, nemezelés és fazekasság. A 2-es munkacsoport pedig elment táncpróbára, amit mindenki nagyon élvezett. Már mind éhesek voltunk és szerencsére következett a finom ebéd, ami káposztás tészta volt. Miután megpihentünk, meghallgattunk egy csodálatos előadást a somogyi zenéről. Aki délelőtt volt táncolni, kézműveskedéssel vagy népzenéléssel töltötte délutánját és ugyanúgy fordítva.
Utánna a lányok és fiúk különváltak, hogy gyakorolják a karikázót és a kanásztáncot. Még vacsora előtt segítettünk a falu lakósainak különböző tevékenységekben.
Ezután következett a vacsora és a tábortűz, melynek keretmeséje a kiscsőszi hagyományok voltak, mely mint mindig egy nagy élmény volt. A nap végén elmentünk aludni.
Egy csodálatos és élménydús nap volt ez is.

Lejegyezte: a Mersevát őrs