Regös 2023

7. nap, 2023. április 8. Nagyszombat

A megszokott reggeli után Zsolt atya tartalmas előadást artott nekünk a bakonyi életről. Énektanításkor tanultunk két új somogyi dalt, méghozzá a „Letörött a ktuam gémjé”-t meg a „Borsot vittem a malomba”-t. Aztán következett a fő tánc- és zenekari próba esti fellépésünk előtt. Ebéd előtt a lányok hajat fontak és megtanultunk néhány egyházi éneket a misére. A következő órákban miután megettük a levest meg az isteni finom szilvásgombócokat, átöltöztünk viseleteinkbe stb. előkészültünk esti fellépésünkre, melyen a tábor nagy része résztvett.
Egy rövid második egyházi énekpróba után elmentünk a nagyszombati misére követve körmenettől. Fényképezkedés után megtartottuk a pajtában a húsvéti vacsorát, bőven meg voltak terítve az asztalok a pajtában. Egyesek visszaálltak a normális étkezésükre, mivel ekkor végetért a böjtidőszak.
Aztán zászlólevonás után végre bekövetkezett az, amire egész héten készültünk, és amit már mindenki nagyon várt: a táncház. Népjátékokkal kezdtük el, aztán következett a citerafellépés. Elképesztőnek találtuk, hogy ennyi időn belül ennyire jól megtanultak egy eléggé haladó szinten játszani. Ezt követte a zenekar, aztán meg a táncfellépés, melynél somogyi koreográfiákat mutattunk be. Nagy élvezet volt! Utánna moldvaiztunk és az este további részében szabad tánc volt és kisebb éneklés. Korcsoportok szerint feküdtünk le különböző időközönként és egyesek késő estig mulattak. Számunkra a tábor legnagyobb élménye volt.

Lejegyezte a Mersevát őrs