Szent Dömötör napján Kolozs pásztornak kellett volna behajtania az állatait. Egy pár juha azonban elkóborolt, mert elszundított legeltetés közben. Ráadásul még a furulyáját is elveszítette valahol a faluban, úgyhogy segítség nélkül immár alig hajthatta be jószágait az istállókba – történt mindez a Szent Dömötör-napi behajtási ünnepségen!

Kolozs egy napot kapott arra, hogy összeszedje ura valamennyi juhát, és megóvja magát a megtáncoltatástól, amely egy nyilvános – de falun gyakran előforduló – megszégyenítést jelentett volna. Szerencsére épp arra jártak Linz és Wels város cserkészei, akik rögtön felajánlották segítségüket Kolozsnak.

Komoly missziójukhoz a cserkészek megfelelő felkészítésben részesülhettek. A nap folyamán fafaragással, új énekekkel, és őshonos állatok jellegzetességeivel ismerkedhettek meg. Így hát nem csoda, hogy a délutáni akadályverseny során előkerítették Kolozs pásztor furulyáját. Az utolsó hiányzó juhot egy közös tábortűz után kellett visszaszerezniük egy országszerte ismert tolvajtól. Hála Istennek igen jól lopakodtak a cserkészek a sötét erdő mélyén, és bátorságuknak köszönhetően túljártak a gonosz útonálló eszén. A sikeres napot pásztorbállal zárták a kifáradt, de boldog táborozók.

A Linzi 80. sz. Árpád cscs. Linz/Wels 2019. október 25-27. között tartotta meg Vöcklabruckban immáron 3. őszi csapathétvégéjét. Az összejövetel sikeres lebonyolításához nagymértékben hozzájárult Szabó Zsaklin cst. és Berni st., valamint Jánics Mónika és Gábor, akik ínycsiklandó ételekkel gondoskodtak a kellő energiaellátásról. Ezúton is köszönetet mondunk értékes munkájukért, támogatásukért!

Lengyel Bálint cst.

Turul Őrs, csapatfejlesztési szakágvezető