Körzeti felnőttcserkész hétvége Brüsszelben

Az észak-nyugati körzetparancsnok, Szőcs László „Guru”, megrendezte a körzeti felnőttcserkész hétvégét. Ez az esemény már hagyományosnak számít a körzet életében, hiszen immár 8 éve rendezik meg majdnem minden évben. A házigazda szerepét a brüsszeli cserkészcsapat vállalta, amit ezúton is köszönünk.

A hétvége során a körzet valamennyi csapata képviseltette magát, és így több mint 20 cserkész gyűlt össze. Az esemény során érdekes előadásokat és beszámolókat hallhattak a résztvevők. A témák között szerepelt a dublini cserkészcsapat életének és kihívásainak bemutatása, a sajátos nevelési igényű gyerekekkel való foglalkozás lehetőségei, a readingi új módszer sikerei és kudarcai, valamint a cserkészszülők és felnőttcserkészek bevonásának fontossága és nehézségei.

A körzeti parancsnok szintén tartott egy rövid eligazítást a csapatparancsnokoknak, bemutatva, hogyan tervezik fejleszteni és irányítani a csapatok életét a jövőben. A szombat esti program során a résztvevők egy régi-új stratégiai hadijátékban vehettek részt a szabadban, amely nemcsak izgalmas, hanem rendkívül szórakoztató is volt. A napot egy tábortűzzel koronázták meg, amely során a résztvevők modern stílusban ismerhették meg Szent Anna történetét.

A cserkészbolt is ellátogatott Brüsszelbe, így a szombati napon lehetőség nyílt jelvények és nyakkendők vásárlására, amit a csapatparancsnokok lelkesen ki is használtak.

A hétvége rendkívül sikeresnek bizonyult, a közösség és kapcsolatok erősödtek, sok kérdésre választ kaptak a résztvevők, és kiváló hangulatban telt az esemény. A cserkészek lelkesedéssel, új tudással és pozitív tapasztalatokkal térhetnek vissza a saját csapataikhoz. Bízunk benne, hogy a körzet folytatni fogja ezt a jó hagyományt, és jövőre is megrendezik ezt a remek programot.

A cikk a Körösi Csoma Sándor Program honlapján:
https://www.korosiprogram.hu/hirek/magyar-cserkeszek-brusszelben