Csodaszarvas cserkész hétvége Rochdale-(Manchester)-ben

A Manchesterhez közeli Rochdale Cserkész Parkban, 2024. január 25-i hétvégén rendezett tábor egy felejthetetlen élményt nyújtott mind az ifjú, mind a tapasztaltabb cserkészek számára. A kalandok a Csodaszarvas monda köré voltak felépítve és a tábor szervezésében nem csak a manchesteri vezetők, hanem a Koós Károly, cork-i cserkész csapatból érkező 2 vezető is részt vett!

A Kék Virág lány őrs, a Szemes Vakond fiú őrs és a Nyuszi kiscserkészek egy hétvégén át rengeteg játékban, énekben és tanulásban részesültek. A fiataloknak lehetőségük volt fát vágni, megismerkedni a baltahasználat és a fűrészelés fortélyaival, elsajátítani az elsősegélynyújtás alapjait a sámánok sátrában, valamint megtanulták a szarvas űzéshez szükséges csomózási és pontos tűzrakási technikákat. A táborban megszerzett tudásukat próbákban mutatták be: a kiscserkészek ügyes mókus próbát teljesítettek, míg a cserkészek a piros szalag próbával néztek szembe.
A tábortűz körül vidám játékok, énekek és az őrsök által kitervelt mókák elevenítették fel a monda végét!

Cserkészeink a reggeli tornák után ügyességi versenyeken és fejtörőkön is megmérettették magukat! Vasárnap a Kék Virág lány őrs hősiesen küzdött a Szemes Vakondok fiú őrs ellen egy izgalmas foci mérkőzésen, melynek vége tizenegyesekkel döntetlen lett!

Az utolsó este ünnepélyes keretek között tették le cserkész fogadalmukat a nagyok, ezzel kötelezve el magukat a cserkészi értékek és kötelességek iránt.

Másnap reggel pedig a kiscserkészek ígéretet tettek, hogy lelkesen folytatják a cserkészkedést. Bár egyikük már inkább nagy cserkész szeretett volna lenni, másikuknak pedig a piros nyakkendő jobban tetszett, mint a kék, de végül belátták, hogy a kék nyakkendős kiscserkész lét a következő szint a ranglétrán.

A tábor minden résztvevője számára felejthetetlen élményeket, barátságokat és új ismereteket hozott a csodaszarvas cserkész hétvége, a lelkiismeretes vezetőknek köszönhetően a cserkészek nemcsak szórakoztak, de hasznos gyakorlati készségeket is elsajátítottak, hozzájárulva jellemük fejlődéséhez és a cserkészmozgalom szellemiségéhez.

Lejegyezte: Vass Orsi (KCSP)