Múlt hétvégén, a corki és dublini cserkészek közösen, megtartottuk 2. Csapattáborunkat.
Pénteken estére mindenki megérkezett és megalakult a három őrs: kiscserkészek, cserkészek és felnőtt cserkészek. Az őrsök hamarosan nevet is választottak, de nem árulhatták el.
Szombaton reggel ébresztő és torna után, a zászlófelvonás keretein belül, megnyitottuk a tábort. Az őrsök elkészítették zászlóikat, majd bemutatták egymásnak nevükkel és csatakiálltásukkal együtt.
Ezután 5 állomásos forgószínpad következett, ahol cserkésztörvényekkel, természetismerettel, elsősegéllyel, játékkal, szerszámismerettel, út- és sípjelekkel ismerekedett minden őrs a maga szintjén. A jelen levő szülők a felnőtt cserkész őrsben ugyancsak résztvettek minden állomáson és feladatban akárcsak a cserkészek.
Ebéd és csendes pihenő után egy 5 állomásos akadálypálya kezdődött, ahol párossával indultak a táborozók kódot gyűjteni a kincsesláda kinyitásához. Az állomásnál a forgószínpadon tanultakat kellett felhasználni.
Az akadálypálya izgalmait a csorgó esőben a patakhoz való sétával vezettük le ahol levél csónakokat készítettünk és pancsoltunk a patakban. Maradék energiánkat a terembe visszatérve kúszó számháborúra használtuk fel, ahol a felnőttek a gyerekkel csaptak össze.
Vacsora előtt megtanultuk 3 népdalt, amit a tábortűznél el is énekeltünk.
A tábortűz alatt, ünnepélyes keretek között, 7 kiscserkész, 4 cserkész és 3 felnőtt tett fogadalmat, valamint 3 cserkész fogadalmat újított. Csapatunk ezennel 14 új taggal gazdagodott.
Vasárnap délelőtt tábori emléket készítettünk magunknak, majd takarítással és játékokkal használtuk ki az időt délig, a táborzárásig.
Táborunk célja az új érdeklődők számára a cserkészet megismertetése, valamint az elmúlt három év alatt szerzett cserkésztudásunk elmélyítése volt, ami szerintem sikeresen megtörtént annak ellenére, hogy nehézségekbe ütköztünk a helyszín megszerzését illetően és még az eső is csorgott ezen a hétvégén.