35. Jubileumi Csolimpia – AKI 2023

Pénteken szállingóztak a gyerekek Kastl irányába, hogy részt vegyenek a 35. Jubileumi Csolimpián a király udvarában. Nagy lelkesedéssel érkeztek az udvarba, ahol rögtön nekiugrottak a sátrak felépítésének a Kőbányában. Voltak egyes csapatok, akiknek sajnos nem volt saját sátruk, így nekik a Nyáritábor óta a Mintatáborban álló sátrakba kellett beköltözniük. Hogy melyik csapat érkezett meg ezúttal utoljára és nyerte meg a „legutolsónak érkező” címet? A nyertes csapat: a svájci körzet.

Az őv-k és a 16 évesnél idősebb cserkészek egy nagyon vagány harmadik pályán vettek részt az éj leple alatt, ahol sikeresen megszerezték az olimpiai lángot.

Másnap reggel mindenki egy élvezetes reggeli tornán vett részt, majd megreggelizett. A zászlófelvonás után a gyerekek arra lettek figyelmesek, hogy a király megjelent az ezüst kabrió hintójával. Miközben a király a beszédét tartotta, befutottak a magyar olimpikonok, akik éppen edzést tartottak és közben vitték az olimpia lángot. Miután mindenki felkészült a napra, elindult az első és a második pálya. A gyerekek lelkesen indultak neki a portyának, akiknek pedig még várniuk kellett, azok a réten játszottak.

Az első pályán összesen 7 őrs indult és az állomásokon Hosszú Katinka, Szent Margit, Zrínyi Ilona, Egerszegi Krisztina, Steinschneider Lilly és Gábor Zsazsa fogadta őket. A második pályán pedig 14 őrs vett részt és itt az állomásokon Szent Margit, Salkaházi Sára, Gerely Jolán, László Anna, Tekles Mária, Jászai Mari, Zrínyi Ilona, Steinschneider Lilly, Hugonnai Vilma, Kossuth Zsuzsanna, Hosszú Katinka és Keleti Ágnes várta őket. A vacsorára, meg aközben sikeresen vissza értek az őrsök.

De nem ám csak ennyiből állt ez a nap, a nap folyamán volt még egy feladat! A király kiadta parancsba, hogy mindenki, aki csak ott van, keressen a fiának, a hercegnek, egy feleséget. Minden őrs úgy szavazhatott, hogy arról a személyről készített egy rövid bemutatót, aki szerintük illene a herceghez. Ezeket a bemutatókat videó formában felvették, hogy a nap végén összeszámolhassák, melyik 4 személy kapta a legtöbb szavazatot.

A tábortűz alatt pedig betekintést nyerhettünk ezeknek a személyeknek az életébe, és a herceg kiválasztotta, hogy mely nő nyerte el a szívét. Ez a személy pedig a falusi Mariska volt, aki a kedves személyiségével elnyerte a herceg szívét. Nem a hírességről, a pénzről szól az ilyen választás, hanem a belső értékekről, magáról az emberről.

A zászlólevonás után elvitték a rendőrök Mariskát egy gyanú miatt. A gyanú pedig az volt, hogy doppingszert használt. Az éjjel sikeresen összeszedtük az összes doppingszert és kiderült, hogy nem Mariska volt a tettes. Ezután mindenki elment aludni, hogy a másnapi olimpiára kipihent legyen.

Vasárnap reggel ismét reggeli tornával kezdtünk, majd ezt követte a zászlófelvonás, ahol a cserkészek egy levelet kaptak a magyar hercegtől. Egy futár hozta azt a bizonyos levelet, mely egy nagyon hosszú felgurított tekercs volt. A herceg leírta, hogy összeházasodott Mariskával és már úton vannak a nászútra, mert nem tudtak tovább várni. Nagyon sajnálta hogy ilyen hamar elmentek, de remélte, hogy mindenki megérti.

Ezután Hosszú Katinka meghívott minden cserkészt, hogy vegyen részt az olimpián, de az olimpiai edző csakis a legügyesebbek résztvételét akarta engedélyezni. Katinka majdnem meggyőzte az edzőt a cserkészek résztvételétől, de az edző még kért egy kis időt gondolkozni.

A reggeli és az áhítat után az edző beadta a derekát és kihírdette, hogy mindenki résztvehet az olimpián azzal a feltétellel, hogy minden országnak segítünk, hogy igazságos legyen. Sajnos mivel a magyar olimpiai játékok helyszíne máshol volt, nem voltak ott a magyar olimpikonok. Mindenki új csapatba került, ami egy nagyon jó alkalom volt ismerkedni. És mivel ez egy Jubi Csolimpia volt, nem csak a megszokott sportágak voltak. Volt például pókfoci, frizbizés, lábbal festés és agytornás feladatok. Miután ez mind nagy sajnálattal véget ért, elkezdődött az eredményhirdetés.

A Jubi Csolimpiát sajnos nem Magyarország, hanem Görögország nyerte meg, de mindenki kapott egy olimpiai emléket. Miután az élménydús hétvéget lezártuk, mindenki lebontotta a sátrát, érzékeny búcsút vett és elindult a hazafelé vezető útra.

Lejegyezte: Bede Zoé, st.

Csolimpia az Instagramon