Végre! Újra itt vagyunk, Németország, Kastl, VK tábor!

Ismételten egy izgalmas napra ébredtünk, hiszen ma indul a tábor teljes létszámmal. A különböző táborok és altáborok előőrsei gőzerővel készülnek a mai napon érkezők fogadására, az utolsó simításokat még elvégzik, hogy délután már átadhassák magukat a tábori létnek. 

Délutánra megszámlálhatatlanuk sok táborozó érkezett a németországi magyar cserkészpark területére. Hogy honnan? Nyugat-Európából, a Kárpát medencéből, de még a tengeren túlról is, Észak- és Dél-Amerikából, valamint Ausztráliából. Miért? Hiszen a VK tábor nem más, mint vezető képző tábor, melyet az európai, 1.Kerület cserkészei két évente tartanak. 

Az előtábor résztvevői utoljára találkoznak a közös ebédnél, hiszen sokan sok különböző al-/táborban fognak szolgálatot teljesíteni. Azok a fiatal cserkészek kik hamarabb érkeztek, még belekóstolhattak az előkészületi munkákba, ki favágással, ki kötözéssel, ki sátorállítással. 

A tábornyitás után hamarosan mindenki elvonult a saját területére és belevetették magukat a tábori életük izgalmas és rejtelmes világába. Csak remélni tudjuk, hogy hallunk még felőlük, hiszen minden és mindenki nagyon titokzatos.  

Tartsatok velünk a következő napokban, megoldjuk a rejtélyt!