Megrendezték az első Hamburgi Magyar Bált

2019. május 18-án tartották az első Hamburgi Magyar Bált, amelyet a Hamburgi Magyar Cserkészraj szervezett Brockhauser Sándor cstj., a Hamburgi Magyar Iskola vezetője, és a KCSP-ösztöndíjas Kövics Kitti vezetésével. A vendégeket cserkészjátékokkal, szatmári és kalotaszegi táncelőadással, (gyerek)táncházzal, előzenével és magyaros vacsorával várták. A rendezvényen közel 90 fő vett részt.

A délutánra többek között csapatépítő játékokkal készültek a Turulok, amelyeket az Alster City udvarában tarthattak. A hamburgiak ennek során bebizonyíthatták ügyességüket, és bővíthették cserkésztudásukat. Közeledik ugyanis a berlini csapattábor, ahol majd ismét próbáztatásra kerül sor. Ide meghívást kaptak a hamburgiak, összesen 13 gyerek fog résztvenni a táborban. A cserkészszülőknek továbbá előadást tartottak, amely a KMCSSZ történelmét, felépítését, céljait, valamint módszertani hátterét ötvözte.

Mindemellett a cserkészek szatmári táncbemutatóval, a Hajnal táncegyüttes pedig kalotaszegi táncokkal készültek. A közös vacsora után a Turulok egy gyerektáncház által nyújtottak betekintőt a regöscserkészetbe. A vidám táncház során széki és palatkai táncok tanítására, valamint tombolasorsolásra is sor került. Zárásul Friedrich Ireghy Annamária, a Hamburgi Magyarok Egyesületének elnöke, valamint Sándor búcsúztatták Kittit, aki KCSP-mandátuma lejártával hazaköltözik.

A kiváló szervezési munkáért ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni Sándornak és feleségének, Katának, illetve Kittinek, akik lehetővé tették ezt a nagyszabású sikeres rendezvényt!

Ferenczy Evelyn rst., Hier Katica st. és Lengyel Bálint cst.

Turul Őrs, csapatfejlesztési szakág