Kukorica Jancsi kalandjai Hirschsprungban

Az idén második alkalommal szervezett közös tevékenységet a drezdai Kányádi Sándor cserkészcsapat Magyarországról érkező cserkészekkel. A Drezdába érkező pécsi és budapesti cserkészek ezúttal is meglátogatták a várost, utána részt vettek a drezdai csapat évzáró portyáján a közeli Érchegységben, az Altenberg melletti Hirschsprung helységben.

Hirschsprungba érkezve a hat lelkes magyarországi cserkész egy érdekes, dinamikus programot szervezett a náluk pár évvel fiatalabb drezdai gyerekeknek. A portya keretmeséjéhez a Petőfi Sándor János Vitéze, parasztos nevén Kukorica Jancsi adta az ihletet.

Kukorica Jancsi, Iluskáját keresve, Tündérországba tart. Útja sok kalanddal tele, sosem látott tájakon jár, többek közt az Érchegységben, ahol a drezdai csapat portyázott. A cserkészek segítettek Jancsinak eljutni Tündérországba és megtalálni Iluskáját, miközben ők maguk is kalandokba keveredtek, eltévedt katonáknak segítettek megtalálni az utat, erdei boszorkáktól tanultak sebesült társaikon segíteni, csomóztak, új népdalokat tanultak és egy megfázott erdei lakónak segítettek tüzet rakni, hogy megmelegedjen.

Tündérország és Iluska megtalálása után nem ért véget a kaland, ugyanis a portya második napján, a hazafelé vezető úton a cserkészeknek próbákat kellett kiállniuk. Most jól fognak ám jönni a Tündérország felé vezető úton tanultak, hiszen az előző nap tanultak nélkül nem értek volna haza!