Hollandiai évnyitó – 2020. szeptember

Nagy örömmel jelentjük ki, hogy a szeptemberi évnyitónk alkalmával megrendezett kincsvadászat hatalmas sikerrel zárult.
Csapatunk levelet kapott az AKKCS-től, miszerint Attila elveszettnek hitt kincsei léteznek, mégpedig valahol a Zeisti erdőben, hármas lakat, a Bölcs állat oltalmazó szárnyai és az erdei gyökérzet alatt. Induló segítségként az Attila Kincseket Kutatók Csapata egy ládikában elküldte számunkra azt a régi levelet, mely szerint a kincsek léteznek, illetve térképdarabokat, fa és pávatoll darabot is. Hogy miért? Menet közben kiderült! Ugyanis az őszinte ősz táltos, ki szinte mindig őszinte, végig segített minket az úton, rejtett jelek, gyógyfüvek, varázsedény és áldást hozó arasznyi fadarabbal, tobozzal. Megtaláltuk a mókust, aki felmászott a fára, jó tett helyébe jót vártunk, fa alá rejtett ásóinkat megleltük, hiányzó térképdarabra írt üzenetet megfejtettük, és így elértünk a kincset őrző ŐR-döghöz.
Mindenkinek kijutott az ásás lehetőségéből, majd a láda kibontásakor észleltük, hogy három láda van egymásba helyezve. Büszkén mondhatjuk, hogy közös erővel, ismeretlen ismerősök, új és régi gyerekek együtt részesültek a ritka kincsekből. Legfiatalabb kincskeresők 5 éves kislány volt, de hihetetlen elszántság jellemezte kicsi csapatunkat, 16 gyermek és 3 vezető részvételével. Végül a fárasztó, de élménydús túra-séta után tábortűzzel zártuk a napot, ahol már a visszaérkező szülők is velünk együtt énekeltek.

Korábbi csapattagjaink mellet új ismeretségeket is kötöttünk, ugyanis voltak családok akik a hágai iskolából értesültek és jöttek hozzánk ez alkalomból. Voltak akiket már a tavasszal elindított fafaragó óráinkról ismertünk. A tavasszal beköszöntött vírusos időszak miatt gondolkoztunk, hogyan tudnánk hasznos elfoglaltságot biztosítani a gyerekeknek, ami segítség lehet a szülők számára is, ugyanakkor a cserkészetben, illetve később az életünk során is előnyünkre válhat. Fafaragó leckéket rendeltünk, juttatunk el több családhoz Hollandiában és az Észak-Nyugat Körzetben. Népi fafaragó barátunk segítségével
elindítottuk online óráinkat is, mely igaz, hogy nem teljes létszámmal, de néhány igazi érdeklődővel heti rendszerességgel működik.

Szeretnénk saját hagyományokat kialakítani, így idén is tervezünk egy ottalvós hétvégét novemberben, a tavalyihoz hasonlóan. Délután túrázunk egyet, majd a cserkészházban alszunk, és másnap folytatjuk a munkát. Reméljük, hogy a terveink megvalósíthatók, bízunk benne, de addig is meséljenek a képek!