Végre! Elérkezett a várva várt nap!

Végre! Hosszú várakozás, bizonytalanság, rengeteg előkészület után elindult az 1.Kerület nyári VK tábora a Kastl-Mennersberg-i Hárshegy cserkészparkban. Európa-szerte – Angliából, Ausztriából, Belgiumból, Hollandiából, Luxemburgból, Magyarországról, Németországból, Romániából, Svájcból valamint Svédországból – érkeztek a táborozók, hogy végre találkozhassanak egymással, és egy ígéretesnek tűnő VK táboron vehessenek részt. Mi is az a VK? Természetesen vezetőképző tábor. Ez azt jelenti, hogy a mai nap, két nappal a segédtiszti (ST) tábor után elindult a tanya (kiscserkészek), minta (cserkészek), lány-, és fiú őrsvezető (LŐV, FŐV) valamint a kiscserkész őrsvezető (KcsŐV) tábor ebben a gyönyörű erdőben, rejtve a város zajátol.

Felkészültünk. Hiszen 215 fős tábor lévén figyelemmel kell kísérnünk az táborok, altáborok életét, megfelelő működését. A konyha folyamatosan, fáradhatatlanul gondoskodik az éhes szájakról, finomabbnál finomabb ételeikkel biztosítják a magyarországi cserkészek, hogy energiaszintünk ne apadjon. Orvosaink figyelme testi gondjaink felé irányulnak, míg lelki táplálékainkat katolikus papunktól, illetve református lelkészünktől kapjuk meg ezekben a napokban.

Ügyelve az egészségügyi előírásokra, tesztelés után az elmaradhatatlan és különleges zászlófelvonással indult a tábor, melyre a már korábban érkező segédtisztek is előkerültek az erdő mélyéről. Mindezek után pedig indult, illetve folyatódott az igazi tábori élet! Tábori jelmondatunk: „Fel a fejjel, és előre!”, hiszen BiPi szavai szerint: „A cserkészet nem iskola!”

2021. július 29.

/Gizi/