Az idei parkpucerán 70 fő vett részt, aki -nem csak átvitt értelemben- nagy fába vágta fejszéjét. A szokottnál több és változatosabb feladat várt a munkacsoportokra, akik hajnaltól napnyugtáig önállóan és lelkiismeretesen dolgoztak, amíg a korgó hasuk asztalhoz nem szólította őket.
A park rendrakása, azaz a kaszálás, a szuvas fák kivágása, a gyümölcsfák bekerítése és a ház körüli javítások mellett, megépültek az új szertár falai, valamint egy kerítés a gáztartály köré. Továbbá a pavillon újra lett festve, a tanyára faragott díszelemek kerültek és több óriási halom gally is el lett égetve.  Kisebb javításokra is sor került, mint például a szekerekre és benti berendezésre. Mások a felszerelést és a sátrakat ellenőrizték, az utóbbit lemosták és impregnálták.

Ezen kívűl 24 ŐV. illetve ST. jelölt tette le a magyarságismereti és cserkészismereti vizsgát. Mindezek mellett még szórakozásra is jutott idő. Napközben, a munka és a tanulás közt folyt a métázás, a számháború – és vízicsatázás, íjászkodás, fára mászás és motorozás.
A szülőknek pedig egy kisebb kirándulásra a Kastli várba is adódott alkalom.
Esténként tábortűz mellett folytatódott a mulatság, énekléssel és beszélgetéssel.
Szerencsére az időjárás is kedvezett és balesetmentesen telt el a hosszú hétvége.
Nagy köszönet a szorgos kezeknek, akik szabadidejüket feláldozva hozzájárultak a cserkészpark felújításához és így lehetővé teszik a további táborozást.

Akinek pedig nem volt lehetősége részt venni a parkpucerán, ne búsuljon.
Jövőre is lesz!
Ráadásul a nyári táborban is folytatódnak a munkálatok.

Jó Munkát,
Wack Krisztina – St.