Cserkész karácsony Stuttgartban

Advent harmadik vasárnapján tartotta a 81. sz. Dobó István cserkészcsapat hagyományos karácsonyi műsorát a stuttgarti Bruder Klaus templomban.

A műsor előtt közös szentmisén vettek részt a cserkészek és a gyülekezet tagjai. A közönség soraiban szép számmal voltak a gyerekek szülei, és a magyar katolikus közösség tagjai is, köztük Dr. Tempfli Imre atya.

A csapatparancsnok, Jablonkay Lydia által írt előadás első felében főleg a karácsonykor egyre inkább tapasztalható fogyasztási és érzelmi válság került bemutatásra, majd egy rövid cselekményű dráma következett. A történet szerint egy család készülődik a szentesére, mikor az apuka a gyerekekkel segít a helyi papnak karácsonyi képeket elhelyezni a templomban. Ezen képeket a cserkészek meg is jelenítették, mintegy élő szereplőssé téve a jól ismert ünnepi pillanatokat (pl: angyali üdvözlet, Mária és Erzsébet találkozása, A napkeleti bölcsek látogatása, stb.). A műsor során több, hangszerrel kísért karácsonyi dalt és verseket adtak elő a cserkészek.

Az előadás végén Imre atya megköszönte a cserkészek munkáját, és invitálta a jelenlévő összes résztvevőt egy közös agapéra, amely a szomszédos közösségi teremben került megrendezésre.

Boldog Karácsonyt kíván mindenkinek a 81. sz. Dobó István cserkészcsapat!

Molnár Gábor
KCSP ösztöndíjas, Stuttgart