Csapatparancsnoki és Tiszti Konferencia Kastl-ban

Február 23-25 között Kastl-ban megrendezték a Külföldi Magyar Cserkész Szövetség (KMCSSZ) európai kerületének fontos eseményét, a csapatparancsnoki és tiszti konferenciát. A rendezvény célja az volt, hogy összehozza a kerület vezetőit, és megvitassák a legfontosabb ügyeket és terveket a kerület tekintetében.

Szombaton számos fontos téma került napirendre. Az Intéző Bizottság (IB), a körzetparancsnokok és csapatparancsnokok beszámoltak tevékenységeikről. A nap során olyan témák kerültek megvitatásra, mint a kerület hosszabb távú tervei, a 2026-os táborozás Magyarországon, a gyermekvédelem, vezetőképzés, a Jubi tábor és a 2024-es nyáritábor. Emellett generációváltás és fórumos vezetőképző táborok is szóba kerültek.

Estére a csapatparancsnokok egy közeli csillagvizsgálóba látogattak, hogy az egész napos munka után egy kis hasznos kikapcsolódásban vegyenek részt.
Vasárnap délelőtt előadások hangzottak el a Magyar Cserkész Szövetségről, valamint a közelgő regös táborról valamint terítékre került a választási rend és a vezetői feladatok témája is.

Délután zárult a konferencia, és a résztvevők elköszöntek egymástól, örülve annak, hogy egy nagyon hasznos hétvégét tölthettek együtt, és hogy a cserkészmozgalom és a kerület fejlődése érdekében közösen dolgozhattak.

Összegzés:
A Kastl-ban tartott konferencia kiemelkedő alkalom volt a Külföldi Magyar Cserkész Szövetség első kerületének vezetői számára. A rendezvény során sikerült megvitatni és meghatározni a kerület fontos ügyeit és terveit, valamint lehetőség nyílt az ötletek és tapasztalatok cseréjére. A konferencia résztvevői bizakodva tekintenek a jövőbe, tudván, hogy közösen képesek formálni a cserkészmozgalom fejlődését és sikereit.

Lejegyezte: Potó István KCSP ösztöndíjas