Bécsi Cserkészcsapat Farsangi Cserkészbálja – 2015

P1240192A már évek óta megrendezett farsangi bálunk idén is sikeresen zajlott le.
Remek alkalom volt, hogy összejöjjön a bécsi magyar társaság és megismertessük a cserkészetet a kint élő magyarokkal.

Mottóként a mese- és szuperhős figurát választottuk és nagy örömünkre sokan követték is. Supermanek, hercegnők, macskanők, Indiana Jonesok és Szupercserkészek hemzsegtek a csapatotthonunk melletti katolikus plébánia nagytermében.

Szokás szerint aznap 13:00-kor gyűltek össze a munkára kész vezetők, hogy kidíszítsék a termet.
A kezdés előtti órában a konyha, koktélbár és pult is villámgyorsan elkészült.

Mire beköszönt a gyerekek többsége, kezdődött is a program.

P1240284

Ügyességi játékokkal indítottunk, melyeknél minden nyertest kellőképpen jutalmaztuk. Kis pihenés után következett a kihirdetett néptánctanítás, melyet kicsik és nagyok egyaránt élveztek. Ezt követően a beöltözötteket kihívtuk a minden évben megszervezett jelmezversenyünkre, melyen a 37 büszke résztvevő közül három nyertes gyerekkoktélt és finom süteményt vitt.

Időnként rövid színpadi szereplésekkel leptük meg a vendégeinket. Fellépett a wo-men in black és köszöntőt mondott a Csapatparancsnokunk.
Mint ahogy minden évben, idén is megtartottuk a tombolánkat, amelyen a tizenöt nyereménycsomagból a főnyereményt egy két személyre szóló színházi belépő a Mamma Mia előadásra jelentette. Estére oldottabb lett a hangulat és táncra perdültek a kedves vendégeink. Élőzenével mulattunk hajnali kettőig.

Közel 300 vendéget fogadtunk és összesen 267 tombolajegy kelt el. Részemről azt mondhatom, nagyon sikeres volt a bál, a gyerekek élvezték és úgy láttam, a szülők sem unatkoztak.P1250333

Németh Tímea St.