Több mint húsz éves már cserkészparkunkban a Farkastanya, vagyis a kiscserkész ház, mely nevét harmadik Főcserkészünkről, Kisbarnaki Farkas Ferencről kapta. Müller Gyuri bácsi fncs. nagy terve volt, hogy a házfalát egy szép magyaros oromdísszel lássa el, hagyományos kivitelezéssel és faragásokkal.

A nürnbergi cserkészvezetőknél társra talált. Így neki kezdtek a tavaszi Park pucerán, hogy ezt a nagyszerű tervet megvalósítsák. Négy napig éjjel nappal dolgoztak, fúrtak-faragtak, hogy elkészüljön a hatalmas dísz. Sajnos az idő nem volt elég, és bár minden elkészült, a felrakásra már nem futotta. Ebben segített később Horváth Attila (Tilli), aki egy hétvégén Gyuri bácsival felszerelte a sok deszkát. Így a kiscserkész ház büszkélkedhet új díszes öltözetével.

Nagy köszönettel tartozunk Müller Gyuri bácsinak, a nürnbergi vezetőknek, Gyimesi Zoltán fncs., Tihanyi Endre fncs. és szülőknek, akik segítettek ebben a nagy munkában. Nagyon magasra tettétek a lécet.

A nürnbergi Ajtósi Dürer cserkészcsapat 3 éve alakult és idén kapta meg a szövetségtől a leigazolást és a csapatnevet. További sikeres munkát kívánunk a Nürnbergieknek és köszönjük a szép munkát!

A kerület és a cserkészpark nevében
Jablonkay Péter/ Grizzly